400 g brambory
200 g steak z lososa
šťáva z citronu
100 g mladý špenát
100 g zelený hrášek
sušená rajčata
čerstvá bazalka
kapary
balsamico
česnek
olivový olej
sůl, pepř
Brambory neloupeme, jen je překrojíme a na páře uvaříme do měkka.
Lososový steak mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a opečeme na pánvi.
Avokádo oloupeme, dužinu nakrájíme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Mladý špenát promícháme s povařeným zeleným hráškem.
Maso z lososa pokrájíme, promícháme s vychladlými bramborami a listy špenátu.
Přísady na zálivku vložíme do mixeru a rozmixujeme. Zálivku vmícháme do salátu.
Pro letní teplé dny se tento salát hodí např. k večeři.
Obsahuje bílkoviny, zdravé tuky i sacharidy.
Zasytí, ale nezatíží.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 2070 kJ / 495 kcal