Špenátová polévka s jáhlami

Suroviny

100 g jáhel
600 g čerstvého špenátu nebo 400 g zmraženého
3 větší brambory
1 cibule
1 lžíce Würzlu
2 lžíce shoyu
špetka muškátového květu
sójová smetana
4 lžíce slunečnicového oleje

4
porce
obtížnost
1422 kJ / porce

Postup

Jáhly uvařte ve 200 ml vody: propláchněte je, 5 minut mírně vařte a nechte dojít pod pokličkou.

Nahrubo nakrájenou cibuli osmahněte na oleji, zalijte ¾ l vody a přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vařte do změknutí brambor

Přidejte špenát, koření, sójovou omáčku, zamíchejte a nechte pod pokličkou odstát.

Polévku rozmixujte do hladka a vmíchejte uvařené jáhly.

Na talíři polévku zjemněte sójovou smetanou.

 


 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1422 kJ / 340 kcal

Další recepty

30 minut
Polévky
Dýňová polévka
3
porce
obtížnost
477 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Polévky
Rybí polévka Halászlé
4
porce
obtížnost
1360 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...