Špenátová polévka s jáhlami

Suroviny

100 g jáhel
600 g čerstvého špenátu nebo 400 g zmraženého
3 větší brambory
1 cibule
1 lžíce Würzlu
2 lžíce shoyu
špetka muškátového květu
sójová smetana
4 lžíce slunečnicového oleje

4
porce
obtížnost
1422 kJ / porce

Postup

Jáhly uvařte ve 200 ml vody: propláchněte je, 5 minut mírně vařte a nechte dojít pod pokličkou.

Nahrubo nakrájenou cibuli osmahněte na oleji, zalijte ¾ l vody a přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vařte do změknutí brambor

Přidejte špenát, koření, sójovou omáčku, zamíchejte a nechte pod pokličkou odstát.

Polévku rozmixujte do hladka a vmíchejte uvařené jáhly.

Na talíři polévku zjemněte sójovou smetanou.

 


 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1422 kJ / 340 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Celerová polévka
4
porce
obtížnost
1014 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Česneková polévka
4
porce
obtížnost
681 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé