100 g jáhel
600 g čerstvého špenátu nebo 400 g zmraženého
3 větší brambory
1 cibule
1 lžíce Würzlu
2 lžíce shoyu
špetka muškátového květu
sójová smetana
4 lžíce slunečnicového oleje
Jáhly uvařte ve 200 ml vody: propláchněte je, 5 minut mírně vařte a nechte dojít pod pokličkou.
Nahrubo nakrájenou cibuli osmahněte na oleji, zalijte ¾ l vody a přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vařte do změknutí brambor
Přidejte špenát, koření, sójovou omáčku, zamíchejte a nechte pod pokličkou odstát.
Polévku rozmixujte do hladka a vmíchejte uvařené jáhly.
Na talíři polévku zjemněte sójovou smetanou.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 30 minut | 1422 kJ / 340 kcal