Šťavnatý losos s hořčicovou zálivkou

Steak z lososa doplněný salátem a výbornou aromatickou hořčicovou zálivkou, kterou musíte ochutnat, je ideální variantou lehkého a přitom vyváženého oběda nebo večeře.

Suroviny

4 ks steaků z lososa
listy římského salátu
250 g cherry rajčátek
1 salátová okurka
1 žlutá paprika
citron
DRESINK
2 lžíce medu
2 lžíce nasekaného kopru
1 lžíce hořčice
2 lžíce olivového oleje

4
porce
obtížnost
975 kJ / porce

Postup

Steaky si ochutíme, pokapeme citronem, lehce osolíme a opepříme. Lososa dáme péci na pečicí papír do trouby. Pečeme asi 2 minut na 200 °C. Listy salátu omyjeme a dáme do větší mísy, přidáme na poloviny rozkrájená rajčátka, okurku a papriku. Připravíme si dresink. Ten si vytvoříme smícháním všech surovin v menší misce. Důkladně společně promícháme dresink a salát a propojíme tak všechny chutě. Servírujeme na jednotlivé talíře vždy s porcí lososa.

Zajímavost: Losos je zdrojem omega 3 nenasycených mastných kyselin, ty jsou známé mimo jiné i tím, že pomáhají snižovat cholesterol. Stejně jako ostatní ryby obsahuje i losos vitamin D, který je velmi prospěšný pro lidský organismus.

  • 233 kcal/975 kJ
  • Bílkoviny 23 g
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Vláknina 3,7 g
  • Zdroj bílkovin, vhodné pro děti a diabetiky

4 porce | doba přípravy 30 minut | 975 kJ / 233 kcal

Zdroj bílkovin, vhodné pro děti adiabetiky

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresingem
1
porce
obtížnost
1945 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Svačiny
Sójový salát se zelím
1
porce
obtížnost
984 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala