Tatarák z lilku

Suroviny

2 větší lilky
2 střední cibule
5-6 stroužků česneku
1 rajský protlak (nejlépe domácí)
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžička plnotučné hořčice
chilli
olivový olej
4 plátky celozrnného chleba

4
porce
obtížnost
679 kJ / porce

Postup

Lilky rozkrojíme napůl a dáme je na plech rozkrojenou stranou nahoru. Vložíme je do trouby a pečeme nasucho, při teplotě 180 stupňů cca 35-45 minut.

Po upečení vydlabeme lžící dužinu a rozmačkáme ji v misce vidličkou.

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a drcený česnek. Přidáme rajský protlak a rozmačkaný lilek. Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.

Směs necháme vystydnout, přidáme plnotučnou hořčici a dochutíme chilli nebo tabascem. Podáváme s celozrnnými topinkami opečenými nasucho.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 679 kJ / 162 kcal

Další recepty

60 minut
Pomazánky
Luštěninová pomazánka
4
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Pomazánky
Rybičková pomazánka
4
porce
obtížnost
611 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel