Tofu po římsku

Suroviny

100 g cibule
1 lžíce oleje
300 g bylinkového nebo marinovaného tofu
200 g kořenové zeleniny
150 ml sojového mléka
150 g sterilované nebo uvařené cizrny
bobkový list, bazalka, mletá paprika, bujón bez glutamátu, sojová omáčka, česnek

obloha - několik listů salátu, čerstvé bylinky
rýže Basmati

4
porce
obtížnost
1569 kJ / porce

Postup

Cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte na podélné kousky nakrájenou zeleninu, bazalku, bobkový list a mletou papriku.

Tofu nakrájené na větší nudličky smíchejte se sojovou omáčkou, bujonem a prolisovaným česnekem.

Ppřidejte k cibulce a nechte provařit.

Nakonec přimíchejte sojové mléko a cizrnu a ještě chvíli vařte.

Jako oblohu použijte listy salátu a podávejte s rýží.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1569 kJ / 375 kcal

Tuky
11,0 g
Sacharidy
50,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

80 minut
Hlavní jídla
Candát pečený na ghí
4
porce
obtížnost
970 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Hlavní jídla
Těstoviny se zeleninou a riccottou
1
porce
obtížnost
1768 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena