ŠPÍZY:
1 kostka marinovaného tofu
1 žlutá paprika
1 červená paprika
cherry rajčátka
žampiony
1 červená cibule
DIP:
150 g jogurtu
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy
Tofu, papriku, cibuli a žampiony nakrájíme na větší kostky. Na jednom konci špejle pomocí nože vytvoříme špičku. Napichujeme střídavě tofu, zeleninu, žampiony a rajčátka. Grilujeme na grilu nebo v troubě na pečicím papíře. Až bude tofu po okrajích křupavé a zelenina měkká, můžeme servírovat. Podáváme s jogurtovým dipem, který vytvoříme tak, že smícháme v misce všechny ingredience.
ČERVENÁ CIBULE: Cibule má silný antibakteriální účinek, pomáhá snižovat množství triglyceridů v krvi a také obsahuje flavonoidy, které fungují jako antioxidanty. Červená cibule se hodí k tepelné úpravě a na grilování je skvělá v tom, že teplem zkaramelizuje a vytvoří přirozeně sladkou chuť.
2 porce | doba přípravy 25 minut | 1108 kJ / 265 kcal