Velikonoční nádivka s kukuřičnou polentou

Suroviny

1 velká cibule
řepkový nebo sezamový olej
4 stroužky česneku
200 g uzeného tempehu
1 menší celer (asi 150 g)
1 toustový chléb
3 velké hrsti nasekaných mladých jarních bylin (kopřivy, pampelišky)
pepř, majoránka, petřžel
sůl
200 g instatntní kukuřičné polenty
1 kostička zeleninového bujonu

3
porce
obtížnost
2396 kJ / porce

Postup

Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na oleji, poté přidáme na tenké čtverečky celer a tempeh. Necháme asi 10 min podusit. Zatím pokrájíme na drobné kostičky toastový chléb, do něhož poté směs tempehu s celerem a posekané byliny přimícháme. Řádně promícháme a ochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem, majoránkou a petrželkou. Necháme chvilku uležet a mezitím připravíme instantní polentu, která nám směs výborně spojí dohromady.

Do 1 l vroucí vody s rozpuštěným zeleninovým bujónem postupně pomalu vsypte za stálého míchání instantní kukuřičnou krupici. Vzniklou hustou kaši smícháme se zbytkem surovin. Vzniklou hmotu přelijeme do vymazaného pekáčku, urovnáme a pečeme asi 40-50 minut.

Po upečení podáváme nakrájené na silné plátky například se zeleninovým salátkem s výhonky.

 

3 porce | doba přípravy 60 minut | 2396 kJ / 573 kcal

Tuky
19,0 g
Sacharidy
77,0 g
Bílkoviny
22,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

80 minut
Hlavní jídla
Treska v papilotě
2
porce
obtížnost
1148 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem
1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí