300 g květáku
125 g odtučněného tvarohu
5 vařených vajec
1 lžíce zakysané smetany
2 středně velké kyselé okurky
1 lžíce hořčice
½ menší cibule
jarní cibulka
bylinky na ozdobení
Nejprve si připravíme květák, buď na páře, nebo dáme do vroucí vody a vaříme menší růžičky cca 10 minut (nemusí být úplně měkký). Mezitím si oloupeme a nakrájíme vejce (jako na bramborový salát), nadrobno nakrájíme kyselé okurky, půlku cibule a nať z jarní cibulky. V misce si připravíme dressing z tvarohu, 2 lžic vody, hořčice a zakysané smetany a postupně přidáme všechny ingredience. Na závěr přidáme uvařený, vychladlý a na malé kousky nakrájený květák a vše opatrně a zlehka promícháme. Můžeme dozdobit petrželkou nebo jarními kvítky.
NĚCO NAVÍC: Tento lehký salát můžete dát např. ke svačině s celozrnným pečivem či knäckebroty, nebo jen tak samotný, třeba jako předkrm. Skvěle se hodí také jako příloha k masu. Pro nízký obsah sacharidů je vhodný i k večeři.
4 porce | doba přípravy 25 minut | 758 kJ / 181 kcal