150 g cukety
150 g mrkve
75 g vepřové krkovice bez kosti
1 stroužek česneku
20 g cibule
50 g cherry rajčátek
10 g rajčatového protlaku
80 g petržele
15 ml olivového oleje
12 g parmezánu
větvička čerstvé bazalky (nebo ½ ČL sušené)
špetka soli
špetka pepře
V hluboké pánvi rozpálíme olej a zpěníme rozmáčknutý stroužek česneku a nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme i na kostky nakrájené maso a restujeme tak, aby se zatáhlo. Pak jej osolíme, opepříme a přidáme protlak, nakrájená cherry rajčata a najemno nasekanou bazalku (snítku si dáme stranou na ozdobu). Směs podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou probublávat přibližně 30 minut, dokud není maso měkké.
Mezitím si omyjeme cuketu a oškrábeme mrkev s petrželí a pomocí škrabky vše nastrouháme na nudle. Zeleninové nudle vhodíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a 1–2 minuty povaříme. Poté je scedíme a přendáme na talíř.
Navršíme na ně omáčku s masem, posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme bazalkou.
1 porce | doba přípravy 60 minut | 2026 kJ / 484 kcal
Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index