6 velkých rajčat
150 g bulguru
50 g tmavozelené čočky
100 g nivy
1 žlutá paprika
1 červená cibule
1 lžička Würzlu
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)
Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.
Čočku a bulgur uvařte do měkka, ochuťte Würzlem.
Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.
Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10 – 15 minut při 180 st.
Pokud se vám nechce vařit malé množství čočky pro tento recept, uvařte si třeba čočkovou polévku, vynikající je například farmářská čočkovice. Do směsi na plnění rajčat můžete použít i loupanou červenou čočku, která je uvařená během chvilky.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
6 porcí | doba přípravy 45 minut | 1045 kJ / 250 kcal