120 g ledového salátu (2 velké hrsti)
100 g salátové okurky (⅓)
100 g rajčete (1 ks)
50 g listového špenátu (1 hrst)
50 g čerstvého bílého zelí (1/2 hrnečku)
30 g čerstvých zelených fazolek (1 hrst)
20 g celeru
100 g polotučného tvarohu (5 polévkových lžic)
Salát, zelí a špenát pokrájíme najemno.
Celer nastrouháme nahrubo, rajčata nakrájíme na tenké plátky a okurku na kostičky.
Na talíř navrstvíme salát smíchaný se zelím a špenátem, celer s fazolkami a okurkou a toto pokryjeme 3/4 tvarohu.
Na ten rozložíme plátky rajčete a zbylým tvarohem salát ozdobíme.
Zeleninový salát s tvarohem podáváme vychlazený.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 898 kJ / 215 kcal
Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin, nízký glykemický index, vhodné pro děti, vhodné pro diabetiky, vhodné pro vegetariány