Zvěřinový guláš

Podzim a sezona zvěřiny je tu

Suroviny

320 g srnčího masa (plec, přední maso nebo kýta)
15 g řepkového oleje
200 ml červeného suchého vína
320 ml vody
200 g mrkve
200 g celeru
2 cibule
2-3 stroužky česneku
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
lžička sladké mleté papriky
2 lžíce brusinkové zavařeniny
20 g strouhaného perníku na zahuštění
50 g chleba k podávání na porci

4
porce
obtížnost
1633 kJ / porce

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji ve větším hrnci, jakmile je zlatavá, přidáme omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso a plátky česneku.

Maso necháme zatáhnout.

Obsah hrnce zaprášíme paprikou. Přidáme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, celer a chvíli vše společně restujeme.

Přidáme koření. Zalijeme vodou (případně vývarem) a vínem.

Necháme zvolna dusit (aslespoň hodinu) dokud není maso měkké. Občas promícháme.

Před koncem varu přidáme brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění, dle potřeby dochutíme solí.

Podáváme s žitným chlebem. 

4 porce | doba přípravy 150 minut | 1633 kJ / 390 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Quinoa s kořeněnou pečenou cizrnou
2
porce
obtížnost
1515 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Treska v papilotě
2
porce
obtížnost
1148 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála