Biftek se zeleninovými hranolky a domácím dresingem

Připravte si biftek s touto netradiční přílohou a dipem a máte nízkosacharidový oběd nebo večeři a radost z dobrého a zdravého jídla zároveň. Zeleninu navíc můžete různě obměnit. Hovězí maso obsahuje hodnotné bílkoviny a také je skvělým zdrojem železa.

Suroviny

STEAK
90 g hovězího masa na steak
2 PL ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
DRESING
45 g zakysané smetany
1 malý stroužek česneku
1 ČL najemno nasekané pažitky
HRANOLKY
150 g mrkve
150 g červené řepy

1
porce
obtížnost
1945 kJ / porce

Postup

Mrkev s řepou zbavíme slupky, nakrájíme na hranolky a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme polovinou oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut. Po upečení osolíme.

Maso lehce naklepeme, opepříme, potřeme trochou oleje a necháme chvilku odležet. Poté ho na zbytku oleje opečeme po obou stranách a osolíme.

Mezitím do zakysané smetany prolisujeme česnek, přidáme nasekanou pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Maso se zeleninou podáváme s domácím dresingem.

1 porce | doba přípravy 60 minut | 1945 kJ / 465 kcal

Vhodné pro sportovce a diabetiky, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
29,0 g
Sacharidy
28,0 g
Bílkoviny
24,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

60 minut
Obědy
Večeře
Batátový krém se Šmakounem, dýňovými semínky a chilli
1
porce
obtížnost
2415 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem
1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala