80 g bulguru
1 ks cibule
1 lžíce olivového oleje
200 ml zeleninového vývaru
česnek - dle chuti
50 g mrkev
50 g celeru
2 žloutky
lžíce sezamových semínek
sušená majoránka
sůl, pepř
Cibuli najemno pokrájíme, v hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět, přisypeme bulgur a chvíli orestujeme. Zalijeme vývarem. Necháme vařit.
Mezitím nastrouháme kořenovou zeleninu.
Uvařený bulgur smícháme se zeleninou, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a vmícháme žloutky a sezam.
Vytvarujeme placičky, které poskládáme na na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180C asi 25 minut.
2 porce | doba přípravy 30 minut | 1280 kJ / 306 kcal