2 středně velké červené řepy
hrst mandlových lupínků
pepř
sůl
1 lžíce balsamikového oleje
2 lžíce olivového oleje
150 g kozího sýra
2 hrsti rukoly
Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Plátky naskládejte rovnoměrně na dva talíře. Doprostřed každého talíře položte rukolu. Kozí sýr natrhejte na menší kousky a posypte jím plátky řepy. Přidejte plátky mandlí, zakápněte olivovým olejem, balzamikem, osolte a opepřete.
Něco navíc: Podávejte s opečenou celozrnnou bagetkou nebo plátkem žitného chleba.
ČERVENÁ ŘEPA: Podporuje metabolismus. Je vhodná při onemocněních srdce, podporuje vylučování cholesterolu a působí proti vysokému tlaku. Šťávy z červené řepy se také výborně hodí do detoxikačních jídelníčků.
2 porce | doba přípravy 20 minut | 991 kJ / 237 kcal