Netradiční fazolkový salát se sardelkami

Křupavé fazolky v kombinaci s výrazným citrónem a aromatickými sardelkami osloví nejen milovníky salátů. Kromě toho, že si na tomto neobvyklém salátu skvěle pochutnáte, dodáte svému tělu také spoustu vitaminů a minerálních látek, které jsou v zelených fazolkách obsaženy

Suroviny

500 g čerstvých zelených fazolek
4 lžíce panenského olivového oleje
10 sardelových řezů
25 kaparů
šťáva z 1 citrónu
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
927 kJ / porce

Postup

Do velkého hrnce dáme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Poté do ní vsypeme fazolky a necháme asi 3 minuty vařit. Pak je rychle scedíme a propláchneme studenou vodou. Fazolky si tak zachovají nejen křehkost, protože se zastaví proces varu, ale také sytě zelenou barvu.

Zálivku připravíme tak, že kapary a sardelky nasekáme nadrobno, dáme do salátové mísy a promícháme s citrónovou šťávou a 4 lžícemi oleje.

Fazolky se zálivkou důkladně promícháme a ihned podáváme.

4 porce | doba přípravy 15 minut | 927 kJ / 222 kcal

Vhodné pro diabetiky, zdroj vlákniny, nízký GI

Tuky
13,0 g
Sacharidy
5,0 g
Bílkoviny
18,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Krémový zapečený květák
4
porce
obtížnost
1982 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Marocká cizrna
4
porce
obtížnost
1583 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg