Celerové hranolky se Šmakounem a jogurtovým dipem

Jste milovníky hranolek a smaženého sýra? Připravte si jejich odlehčenější variantu a budete mile překvapeni. Celer má protizánětlivé účinky a Šmakoun je plný bílkovin. K tomu si připravte jogurtový dip namísto tatarské omáčky, nebo kečupu.

Suroviny

150 g Šmakouna
250 g bulvového celeru
20 ml olivového oleje
40 g 5% řeckého jogurtu
hrst čerstvých bylinek dle chuti (pažitka, medvědí česnek, koriandr)

1
porce
obtížnost
1728 kJ / porce

Postup

Celer očistíme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a v míse smícháme spolu s olejem, aby každý kousek byl obalený. Plech vyložíme pečicím papírem a přendáme na něj hranolky. Pečeme při 180 °C přibližně 30 minut. Když jsou hranolky téměř hotové, přidáme k nim na kousky nakrájeného Šmakouna a dopečeme. Podáváme s dipem z jogurtu a nasekaných bylinek.

1 porce | doba přípravy 45 minut | 1728 kJ / 413 kcal

Vhodné pro: vegetariány, pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
23,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bílkoviny
28,0 g
Vláknina
12,0 g

Další recepty

30 minut
Obědy
Večeře
Zeleninové chilli con carne
1
porce
obtížnost
1949 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Večeře
Svačiny
Zeleninové tyčinky s tempehem
1
porce
obtížnost
963 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat