380 g celozrnných těstovin
320 g loupaných krevet
800 g čerstvé zeleniny na salát (dle chuti)
50 ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
1 citrón
3 stroužky česneku
snítka čerstvé petrželky
Těstoviny uvaříme dle návodu na obale.
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi. Jakmile začne česnek vonět, přidáme krevety a ještě krátce restujeme. Lehce osolíme.
Poté přidáme okapané těstoviny a vše pořádně, ale zlehka, promícháme.
Můžeme dochutit čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou a pokapat citrónovou šťávou.
Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
Vhodné pro celou rodinu, zdroj vlákniny a bílkovin, nízký glykemický index
4 porce | doba přípravy 30 minut | 2276 kJ / 544 kcal