Červená čočka s řepou a Feta sýrem

Velmi jednoduchý a rychlý pokrm, protože předností červené čočky je právě její rychlá příprava (nemusí se předem namáčet). Její výhodou je i absence nadýmavých látek. Červená řepa obsahuje široké spektrum vitaminů a minerálních látek a obsahuje významné množství beta-karotenu. S tradičním řeckým sýrem Feta si vše můžete vychutnat např. k teplému, ale i studenému obědu.

Suroviny

150 g červené čočky (uvařené)
150 g červené řepy (předvařené, v případě syrové je třeba počítat s delší dobou přípravy)
50 g sýru Feta
1 polévková lžíce najemno nasekaných bylinek dle chuti (čerstvý tymián, čerstvá bazalka, čerstvá petrželka)

1
porce
obtížnost
1631 kJ / porce

Postup

Červenou čočku uvaříme dle návodu (nemusí se předem namáčet) a dáme ji do misky.

Přidáme nahrubo nastrouhanou předvařenou řepu (v případě syrové je třeba uvařit ji neoloupanou ve vodě doměkka cca 20–30 min. a poté ji oloupat), na kostičky nakrájený Feta sýr a bylinky na dochucení.

Poté vše dobře promícháme a podáváme.

 

 

 

 

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1631 kJ / 390 kcal

Vhodné pro děti, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky, vhodné pro sportovce, vhodné pro vegetariány, bez lepku

Tuky
11,0 g
Sacharidy
48,0 g
Bílkoviny
23,0 g
Vláknina
16,0 g

Další recepty

30 minut
Polévky
Obědy
Večeře
Zelná polévka se šunkou a houbami
2
porce
obtížnost
1282 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Obědy
Pivní guláš
6
porcí
obtížnost
1785 kJ / porce

Vaše proměny

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála