Chilli con carne z jehněčího s rýží

Další velikonoční recept z jehněčího masa. Dušený kořeněný pikantní pokrm z mletého masa, to je chilli con carne. S červenými fazolemi je vyváženou kombinací rostlinných a živočišných bílkovin a díky celozrnné rýži je zdrojem vlákniny. Připravte si tento pokrm třeba jako sváteční oběd.

Suroviny

500 g mletého jehněčího masa
300 g hnědé (celozrnné) rýže (v syrovém stavu)
200 g sterilovaných červených fazolí
600 g zelenina (paprika, cherry rajčata)
5 g mleté sladké papriky (1 čajová lžička)
5 g soli (1 čajová lžička)
5 g pepře (1 čajová lžička)
50 g cibule (1 střední cibule)
2 g mletého chilli (0,5 čajové lžičky)
3 polévkové lžíce přepuštěného másla (ghí)

4
porce
obtížnost
2953 kJ / porce

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme spolu se zeleninou a mletým masem v hlubším kastrolu na přepuštěném másle (ghí). Směs podusíme doměkka.

Přidáme chilli koření, mletou papriku a dle chuti sůl a pepř. Poté přidáme slité a proprané sterilované červené fazole a vše spolu prohřejeme.

Podáváme s malým kopečkem celozrnné rýže, kterou připravíme dle návodu na obale.

 
 
 

4 porce | doba přípravy 45 minut | 2953 kJ / 706 kcal

Vhodné pro diabetiky, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny, vhodné pro sportovce

Tuky
25,0 g
Sacharidy
73,0 g
Bílkoviny
25,0 g
Vláknina
12,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Vánoční recepty
Obědy
Večeře
Rybí vývar s filety
4
porce
obtížnost
1400 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Svačiny
Plněné žampiony sýrovou směsí
4
porce
obtížnost
572 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí