500 g mletého jehněčího masa
300 g hnědé (celozrnné) rýže (v syrovém stavu)
200 g sterilovaných červených fazolí
600 g zelenina (paprika, cherry rajčata)
5 g mleté sladké papriky (1 čajová lžička)
5 g soli (1 čajová lžička)
5 g pepře (1 čajová lžička)
50 g cibule (1 střední cibule)
2 g mletého chilli (0,5 čajové lžičky)
3 polévkové lžíce přepuštěného másla (ghí)
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme spolu se zeleninou a mletým masem v hlubším kastrolu na přepuštěném másle (ghí). Směs podusíme doměkka.
Přidáme chilli koření, mletou papriku a dle chuti sůl a pepř. Poté přidáme slité a proprané sterilované červené fazole a vše spolu prohřejeme.
Podáváme s malým kopečkem celozrnné rýže, kterou připravíme dle návodu na obale.
4 porce | doba přípravy 45 minut | 2953 kJ / 706 kcal
Vhodné pro diabetiky, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny, vhodné pro sportovce