Drůbeží špízy se zeleninou

Převlečte pomalu zimní jídelníček za odlehčenější jarní, a to krůtím masem, které obsahuje velmi málo tuku a je dobrým zdrojem bílkovin. Žampiony jsou oblíbenou nízkokalorickou "bombou" – vynikají nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem minerálních látek a vitamínů skupiny B. V kombinaci s pórkem a paprikou získáte vlákninu potřebnou pro správný chod trávicího systému. Často zapomínáme, že i brambory jsou výborným zdrojem vitamínu C, které celý pokrm doplňují.

Suroviny

200 g krůtích prsou
špetka soli, pepře
150 g žampionů
100 g pórku
150 g červené papriky
2 PL olivového oleje
300 g brambor

2
porce
obtížnost
1753 kJ / porce

Postup

Drůbeží prsa omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme a opepříme.

Oloupeme žampiony a nakrájíme na čtvrtiny.

Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.

Postupně vše střídavě napichujeme na špejli. Špíz vložíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a pečeme zhruba 40 minut na 200 °C.

V mezičase oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě doměkka a podáváme jako přílohu.

2 porce | doba přípravy 60 minut | 1753 kJ / 419 kcal

Vhodné pro: celou rodinu, sportovce, zdroj bílkovin

Tuky
16,0 g
Sacharidy
38,0 g
Bílkoviny
31,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Brambory s krůtím masem, špenátem a zakysanou smetanou
1
porce
obtížnost
2008 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Dančí medailonky na brusinkách
4
porce
obtížnost
1180 kJ / porce

Vaše proměny

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí