Chřestová polévka

Suroviny

500 g výhonků čerstvého zeleného chřestu
1 ks jarní cibulky s natí
1,5 l drůbežího vývaru
100 ml smetany 12% na zjemnění
muškátový oříšek
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
358 kJ / porce

Postup

Chřest očistíme, oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme jej na  špalíčky cca 4 cm.

Do hrnce nalijeme studený vývar, přivedeme ho k varu, přidáme chřest a nakrájenou jarní cibulku i s natí.

Vše povaříme asi 20 minut do změknutí chřestu. Několik kousků chřestu (nejlépe hlavičky) vyndáme a ponecháme si na ozdobení polévky.

Polévku rozmixujeme, dochutíme muškátovým oříškem, opepříme, osolíme a zjemníme smetanou.

Můžeme zahustit a zjemnit ještě studenou lžící másla, kterou v polévce rozmícháme, ale již nevaříme.

Polévku ozdobíme chřestem, který jsme si na začátku odložili stranou a podáváme s čerstvým pečivem nebo krutony.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 358 kJ / 86 kcal

Tuky
5,5 g
Sacharidy
5,5 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
2,5 g

Další recepty

30 minut
Polévky
Brokolicová polévka s ovesnými vločkami
4
porce
obtížnost
618 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Polévky
Obědy
Krémová kukuřičná polévka
2
porce
obtížnost
1470 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel