Cizrna se zeleninou a tuňákem

Tento pokrm je vhodný k obědu nebo k vydatnější večeři, například po pohybové aktivitě. Cizrna je bohatá na vlákninu, cenné minerální látky a vitaminy a patří k rostlinným zdrojům bílkovin. Tuňák spadá mezi lehké ryby a má všechny výhody klasických ryb (omega-3, vitaminy, živiny).

Suroviny

150 g vařené nebo sterilované cizrny
50 g tuňáka ve vlastní šťávě
10 g olivového oleje (1 PL)
15 g černých oliv (5 ks)
50 g zelené papriky (½ ks)
100 g rajče (1–2 ks)
špetka soli
špetka pepře
½ cibule
5 g česneku (1 stroužek)

1
porce
obtížnost
1810 kJ / porce

Postup

Cizrnu uvaříme dle návodu na sáčku, popř. použijeme konzervovanou.

Na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou papriku a chvíli restujeme. Pak přidáme nakrájené rajče a ještě chvíli restujeme. Nakonec přidáme tuňáka bez šťávy a olivy nakrájené na kolečka.

Vše důkladně promícháme s cizrnou a ihned podáváme.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1810 kJ / 433 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, bez lepku, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
16,0 g
Sacharidy
47,0 g
Bílkoviny
24,0 g
Vláknina
10,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Zapečené rozmarýnové brambory s krůtím masem a jablkem
1
porce
obtížnost
2325 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Zelená polévka s čedarem
4
porce
obtížnost
1443 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů