Cizrnová polévka

Suroviny

500 g cizrny
1 ks bramboru
2 ks mrkve
1 stonek řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1 ks zeleninového bujonu bez glutamátu
100 ml smetany 12% na zjemnění
sůl
majoránka
drcený kmín
bobkový list

6
porcí
obtížnost
1330 kJ / porce

Postup

Cizrnu dáme do nádoby, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.

Druhý den vylijeme vodu, cizrnu propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou.

Přidáme kmín, bobkový list a uvaříme do měkka (cca 1,5 hodiny), po hodině vaření přidáme bujón.

Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě brambor, mrkev a celer nakrájené na kostičky.

Z uvařené cizrny vyndáme bobkový list, přidáme uvařenou zeleninu a vše rozmixujeme na hladký krém.

Část zeleniny a cizrny můžeme nechat nerozmixované na ozdobení polévky.

Polévku dochutíme solí, majoránkou, česnekem, zjemníme trochou smetany a na talíři zakápneme olivovým olejem.

 

6 porcí | doba přípravy 90 minut | 1330 kJ / 318 kcal

Tuky
6,4 g
Sacharidy
48,0 g
Bílkoviny
18,2 g
Vláknina
11,3 g

Další recepty

80 minut
Polévky
Polévka z řapíkatého celeru
4
porce
obtížnost
439 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Celerová polévka
4
porce
obtížnost
1014 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg