1 plechovka cizrny připravené na páře (nebo hrnek vařené cizrny)
2 vejce
1,5 dcl kokosového mléka
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
1 PL kokosového oleje
lžička skořice
2 PL medu
1 zralý banán
1 avokádo
2 PL holandského kakaa
Tyčovým mixérem připravíme směs ze scezené cizrny, vajec, kokosového mléka, skořice, kypřicího prášku a medu. Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej a rozprostřeme na něj předem připravenou směs ve tvaru menších placiček. Opékáme na mírném plameni cca 3-4 minuty z každé strany do zlatova.
Na avokádovou nutelu si rozmixujeme avokádo s banánem a kakaem a placičky touto směsí potřeme.
NĚCO NAVÍC: Pokud zvolíte toto jídlo během dopoledne, můžete přidat na dozdobení ovoce (jahody, maliny, borůvky, kiwi, banán atd.), v případě odpolední svačiny použijte místo ovoce buď trochu ořechů a semínek nebo jezte samotné.
Cizrna – tato luštěnina je velmi výhodná pro svou chuťovou neutralitu – můžeme ji připravit velmi chutně na sladko i na slano. Zároveň má zastoupené téměř všechny důležité vitaminy a minerály a velké množství vlákniny. Je to výborný zdroj bílkovin, působí blahodárně na náš kardiovaskulární systém, ale i pokožku.
4 porce | doba přípravy 15 minut | 1386 kJ / 331 kcal