1 cibule
1 stroužek česneku
1 cm zázvoru
1 – 2 čerstvé chilli papričky
1 velký svazek koriandru
řepkový olej
1 lžička kurkumy
1 lžička semínek pískavice
1 lžička hořčičných semínek
300 g půlené červené čočky
400 g konzerva nízkotučného kokosového mléka
200 g mladého špenátu
nízkotučný bílý jogurt
Cibuli rozmixujeme na jemno společně se zázvorem, česnekem, chilli papričkou, stonky koriandru a špetkou soli a pepře. Do kastrolu dáme lžíci oleje a jakmile se trochu zahřeje, nasypeme kurkumu, pískavici, semínka hořčice a dobře promícháme. Přidáme rozmixovanou zeleninu a několik minut smažíme. Pak přisypeme čočku, zalejeme 700 ml vroucí vody a kokosovým mlékem. Vaříme pod pokličkou asi 10 minut. Pravidelně promícháváme.
Do hotové čočky vmícháme na hrubo posekaný špenát a posypeme lístky koriandru. Podáváme se lžící jogurtu navrch.
4 porce | doba přípravy 40 minut | 1649 kJ / 394 kcal