500 g dančího vykostěného hřbetu
olivový olej
sůl
pepř
tymián
mletý muškátový květ
mletá skořice
2 dl červeného vína
1 dcl brusinkového kompotu
2 jablka
Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme tymián, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu cca 2 dny.
Medailonky orestujeme na oleji, poté je vyjmeme a uložíme do tepla.
Do výpeku přidáme víno, které necháme odvařit, přidáme na malé kousky nakrájená jablka, brusinky, muškátový květ, skořici a necháme chvilku podusit.
Maso podáváme přelité omáčkou z brusinek a jablek, vhodnou přílohou mohou být např. šťouchané brambory.
4 porce | doba přípravy 20 minut | 1180 kJ / 282 kcal