Dančí medailonky na brusinkách

Suroviny

500 g dančího vykostěného hřbetu
olivový olej
sůl
pepř
tymián
mletý muškátový květ
mletá skořice
2 dl červeného vína
1 dcl brusinkového kompotu
2 jablka

4
porce
obtížnost
1180 kJ / porce

Postup

Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme tymián, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu cca 2 dny.

Medailonky orestujeme na oleji, poté je vyjmeme a uložíme do tepla.

Do výpeku přidáme víno, které necháme odvařit, přidáme na malé kousky nakrájená jablka, brusinky, muškátový květ, skořici a necháme chvilku podusit.

Maso podáváme přelité omáčkou z brusinek a jablek, vhodnou přílohou mohou být např. šťouchané brambory.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 1180 kJ / 282 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Treska v papilotě
2
porce
obtížnost
1148 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Karbanátky z červené čočky
4
porce
obtížnost
1367 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší