Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je v tomto receptu k nerozeznání od masa

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lžička mleté papriky
kmín, majoránka
2 stroužky česneku
lžička řepkového oleje
750 ml zeleninového vývaru
1 lžíce špaldové nebo pohankové mouky

4
porce
358 kJ / porce

Postup

Na oleji nechte zpěnit cibuli nakrájenou najemno,

přidejte na proužky nakrájenou hlívu, na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, posypte mletou paprikou, kmínem a moukou a chvíli společně restujte.

Dávejte pozor, abyste mletou papriku nespálili - polévka by pak byla hořká.

Vše zalijte teplým zeleninovým vývarem nebo vodou a nechte pod pokličkou vařit asi 20 minut.

Nakonec dochuťte solí, pepřem, majoránkou, česnekem.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 358 kJ / 86 kcal

Tuky
2,0 g
Sacharidy
12,0 g
Bílkoviny
4,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Celerová polévka
4
porce
obtížnost
1014 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Obědy
Polévka z pečených rajčat s quinoou
4
porce
obtížnost
1356 kJ / porce

Vaše proměny

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala