Dýňové placky se salsou

Podzim je plný barev nejen díky listí, ale také díky jeho typickým surovinám. Patří k nim právě dýně Hokaido, jejíž popularita stále roste nejen díky své skvělé chuti, ale také všestrannosti v kuchyni. Hokaido je opravdu bohatá na vlákninu a díky tomu, že její energetická hodnota je nízká, se jedná také o potravinu vhodnou při redukci. Navíc je to vitamínová bomba doplněná o dávku draslíku, díky němuž má příznivý vliv na normální krevní tlak.

Suroviny

110 g dýně Hokaido
50 g cukety
35 g ovesných vloček
1 stroužek česneku
1 vejce velikosti M
1 ČL sušené majoránky
špetka soli
špetka pepře
řepkový olej
35 g rajčatového protlaku
30 g mozzarelly
snítka bazalky

1
porce
obtížnost
1483 kJ / porce

Postup

Dýni Hokaido omyjeme, zbavíme semínek
a nastrouháme nahrubo i se slupkou. Cuketu také omyjeme a nastrouháme najemno včetně slupky. Takto připravenou zeleninu zbavíme přebytečné vody a následně přendáme do mísy. Přidáme ovesné vločky, prolisovaný česnek, vejce a sušenou majoránku. Připravenou směs osolíme, opepříme
a pořádně promícháme, aby došlo k propojení všech složek.

Troubu předehřejeme na 190 °C a na plech si připravíme pečicí papír, který potřeme řepkovým olejem. Z připravené směsi začneme na plech dávkovat placičky vysoké asi 1 cm. Pečeme přibližně 25–30 minut, dokud placičky nezezlátnou.

Hotové placičky potřeme rajčatovým protlakem, ozdobíme mozzarelou a bazalkou. 

 

1 porce | doba přípravy 35 minut | 1483 kJ / 354 kcal

Vhodné pro vegetariány, pro celou rodinu, pro sportovce, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny

Tuky
14,6 g
Sacharidy
42,9 g
Bílkoviny
20,1 g
Vláknina
5,6 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Svačiny
Snídaně
Špaldové palačinky s krémovým špenátem
1
porce
obtížnost
2109 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Jablečné placičky
4
porce
obtížnost
1222 kJ / porce

Vaše proměny

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?