Suroviny

200 g cizrny
1 cibule
2 stroužky česneku
hrst kudrnky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
lžička soli
4 lžíce slunečnicového oleje na vaření a smažení

4
porce
obtížnost
1055 kJ / porce

Postup

Předem namočenou cizrnu uvařte do měkka, cca 1,5 nebo 45 minut v tlakovém hrnci.

Uvařenou cizrnu rozmixujte nebo rozemelte spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, kudrnkou, přidejte koření a nechte hodinu v chladničce odpočívat.

Z hmoty tvarujte kuličky, které dejte na vymazaný plech, potřete olejem a dejte péct do trouby na 25 minut při 175 °C. V polovině pečení můžete kuličky otočit a potřít olejem. (Toto je zdravější varianta oproti tradičnímu smažení).

Servírujte s dipem připraveným ze Sojade natural, kudrnky a česneku. Podávejte s pita chlebem nebo v bagetě, přidejte zeleninový salát.

Náš tip: kuličky můžete před pečením obalit v sezamu. 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 50 minut | 1055 kJ / 252 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Zapékaná čočka
6
porcí
obtížnost
1680 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Cizrnový kotlík Tagine s datlemi a dýni
4
porce
obtížnost
1450 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší