320 g kuřecích prsou
50 g jarní cibulky
110 g mrkve (1 větší ks)
60 g petržele (1 ks)
90 g červené kápie
60 g žluté kápie
60 g celeru
200 g cukety
2 lžíce olivového oleje
230 g Bio celozrnného kuskusu (1 hrnek)
čerstvá petrželová nať
sůl, pepř, červená sladká paprika
Zeleninu si očistíme a nakrájíme. Mrkev, petržel a cuketu na půlkolečka, celer a papriky na proužky a jarní cibulku na kolečka.
Kuskus dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 (kuskus : voda). Bez vaření ho necháme v hrnci přiklopený pokličkou 10 minut.
Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme jarní cibulku a lehce ji opečeme.
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Přidáme k cibulce a opečeme ho ze všech stran. Osolíme, opepříme a posypeme trochou červené papriky.
Přidáme zeleninu a vše společně podusíme cca 10 - 15 minut, až budou maso i zelenina měkké.
Do pánve k hotovému masu a zelenině přidáme uvařený kuskus, promícháme a společně ještě chvilku prohřejeme.
Nakonec vmícháme nasekanou čerstvou petrželovou nať.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 1657 kJ / 396 kcal