400 g zelených fazolek (lze použít i mražené)
4 ČL přepuštěného másla nebo klasického másla
4 vejce
160 ml 12% zakysané smetany
1 menší cibule
špetka soli
Troubu rozpálíme na 150 °C. Malé zapékací mističky vymažeme částí másla. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na zbylém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku. Po chvilce přidáme fazolky a dusíme za občasného podlévání vodou doměkka a na konci je zlehka osolíme. Do zapékacích mističek postupně dáváme vrstvu fazolek, vrstvu nakrájených vajec a takto opakujeme vrstvu po vrstvě. Jako poslední musí být fazolky. Všechno přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 930 kJ / 222 kcal
Vhodné pro celou rodinu, nízký glykemický index, vhodné pro diabetiky, zdroj vlákniny