Fazolová pomazánka s červenou řepou

Takto sestavená odpolední svačinka nám dodá díky fazolím a tvarohu potřebné bílkoviny a zasytí na delší dobu. Přidáním červené řepy se zvýší její antioxidační vlastnosti a pomazánka také získá krásně červenou barvu.

Suroviny

½ hrnku vařených fazolí typu ledvina
½ červené řepy
3 polévkové lžíce odtučněného tvarohu
1 lžička křenu
1 lžička sezamu
špetka soli
2 ks žitného knäckebrotu

1
porce
obtížnost
1195 kJ / porce

Postup

Uvařené fazole umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme společně se sezamovými semínky.

Přidáme tvaroh, nahrubo nastrouhanou červenou řepu, najemno nastrouhaný křen a sůl a dobře promícháme.

Podáváme s žitným knäckebrotem.

1 porce | doba přípravy 10 minut | 1195 kJ / 286 kcal

Vhodné pro vegetariány, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny, vhodné pro sportovce, vhodné pro děti

Tuky
5,0 g
Sacharidy
42,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Přepuštěné máslo - ghí
10
porcí
obtížnost
768 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Celerová pomazánka
4
porce
obtížnost
656 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů