Frittata - italská omeleta

Italská omeleta bohatá na bílkoviny

Suroviny

1 lžička olivového oleje
300 g pórku
2 menší cukety
3 jarní cibulky
špetka soli a bílého pepře
2 velké hrsti mladého špenátu
2 lžíce nasekané petrželky
10 vaječných bílků
50 g sýru feta

2
porce
obtížnost
794 kJ / porce

Postup

Troubu předehřejme na  180˚C.

Pórek nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na olivovém oleji v pánvi, kterou je možné vložit do trouby.

Cuketu nakrájíme na půlkolečka a přidáme k pórku.

Stejně tak pokrájenou jarní cibulku.

Vše společně chvíli opékáme.

Nakonec přidáme špenátové listy, nasekanou petrželku, vše osolíme a opepříme.

Sejmeme z plotny.

Směs zalijeme vaječnými bílky a zamícháme.

Pokud nemáme pánev, kterou je možné vložit do trouby, přendáme směs do pekáčku nebo můžeme použít i formu na muffiny.

Povrch posypeme nadrobeným feta sýrem a vložíme do trouby.

Pečeme asi 20 – 30 minut dokud není povrch zlatavý.

Podávat můžeme teplé i studené, nakrájené na trojúhelníčky. 

2 porce | doba přípravy 30 minut | 794 kJ / 190 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Detoxikační omeleta
1
porce
obtížnost
692 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Bulgur s tempehem a shitake
4
porce
obtížnost
1319 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...