8 ks krémových žampionů
8 stonků chřestu
1 červená paprika
1 žlutá paprika
250 g cherry rajčátek
1 červená cibule
směs listových salátů
ZÁLIVKA
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu
2 lžíce extra panenského olivového oleje
citronová šťáva z poloviny citrónu
sůl
pepř
Zeleninu očistíme, papriky nakrájíme na větší úhledné kostičky. Cherry rajčátka rozpůlíme, cibuli nakrájíme na větší plátky nebo osminky, chřest nakrájíme na cca 3 stejně velké kusy nebo necháme v celku, žampiony rozkrájíme na čtvrtiny. Grilujeme na desce nebo na podložce vhodné pro grilování menších kousků, aby nám nepropadly do ohně. Grilujeme cca 5 minut z každé strany, dle toho, jak se nám zdá zelenina propečená. Nesmí být příliš tvrdá, ale ani příliš měkká. Mezitím si ve větší míse připravíme salátové listy a v menší misce zálivku. Zálivku smícháme s uvedenými surovinami a nalijeme do mísy se salátem. Vše spolu důkladně promícháme. Na závěr rozdělíme do talířů nebo misek a každou porci dozdobíme trochou grilované zeleniny. Podáváme teplé.
TIP: V případě, že chcete vydatnější večeři, můžete si k zelenině udělat jako vynikající přílohu proteinové vafle.
Poznámka: Kombinací studených listů salátu a grilované zeleniny vytvoříme neobyčejnou kombinaci, která nás zasytí lépe, než kdybychom si připravili všechnu zeleninu v čerstvém stavu. Pokud by i to bylo málo, můžeme přidat také grilované brambory ve slupce, které salát doplní o komplexní sacharidy.
4 porce | doba přípravy 25 minut | 816 kJ / 195 kcal
Zdroj vlákniny, nízký GI, vhodné pro vegany, vhodné pro diabetiky