500 g hovězích libových kostek
4 lžíce řepkového oleje
400 g dužiny z dýně (hokkaido)
1 lžička římského kmínu
1 lžička drceného sušeného koriandru
½ lžičky pískavice
1 chilli paprička
špetka kurkumy
sůl
pepř
1 litr zeleninového vývaru
10 ks cherry rajčátek
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso, lehce ho osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Přidáme ostatní koření a ještě chvíli restujeme. Maso podlijeme vývarem a podusíme doměkka (záleží na druhu masa, ale duste minimálně 40 minut). Poté přidáme na menší kostky nakrájenou dýni a na poloviny rozkrojená rajčátka. Lehce promícháme a přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku. Dusíme pod pokličkou dalších 15 minut, dokud dýně nezměkne. Hotovou směs dosolíme a případně dokořeníme podle chuti.
TIP: Pokud nejíte maso, můžete ho nahradit stejným množstvím vařených fazolí nebo cizrny. Podáváme například s dušenou rýží natural nebo celozrnným chlebem. Pokud chcete, aby pokrm byl opravdu vydatný, přidejte spolu s dýní ještě 2 brambory pokrájené na kostky.
4 porce | doba přípravy 60 minut | 1551 kJ / 371 kcal