2 lžíce olivového oleje
1 a ½ cibule pokrájená nadrobno
½ pórku
2-4 stroužky česneku
400g krůtího masa
sůl, pepř
1 lžíce posekané petrželky
1 lžíce citrónové šťávy
250 g sekaných rajčat z konzervy
čerstvá bazalka
Na 1 lžíci oleje orestujeme 1 cibuli, pórek a 2 stroužky česneku.
Krůtí maso překrojíme na menší kusy, vložíme do mixeru a umixujeme nahrubo.
Maso spojíme s orestovanou směsí, dochutíme solí, pepřem, bylinkami a citrónovou šťávou.
Vytvarujeme kuličky a nakládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15 až 20 minut.
Na omáčku orestujeme zbylou cibuli a česnek, přidáme sekaná rajčata. Chvíli dusíme a dochutíme solí, pepřem a bazalkovými listy.
4 porce | doba přípravy 45 minut | 814 kJ / 195 kcal