Hovězí placky s bramborami a fazolkami

Hovězí placky z libového masa jsou skvělou volbou, jak v kuchyni zpracovat červené maso. To má vysoký obsah železa a vitaminu B12, při jejichž nedostatku může nastat chudokrevnost. Fazolkami dodáte tělu potřebnou vlákninu.

Suroviny

100 g brambor
100 g zelených fazolek
100 g mletého libového hovězího masa
špetka soli
špetka pepře
1 stroužek česneku
40 g cibule
1 PL řepkového oleje

1
porce
obtížnost
1626 kJ / porce

Postup

Prolisovaný česnek a cibuli nakrájenou najemno dobře promícháme s mletým hovězím masem. Směs osolíme, opepříme a utvoříme malé placky. 

Ty pak pomažeme olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C cca 30 minut. Než se placky upečou, tak uvaříme brambory v osolené vodě doměkka a podusíme lehce osolené fazolky. Placky podáváme s bramborami a fazolkami.

 
 

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1626 kJ / 389 kcal

Zdroj bílkovin a vlákniny, vhodné pro celou rodinu, diabetiky a sportovce

Tuky
19,0 g
Sacharidy
27,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Drůbeží guláš s dušenou brokolicí
4
porce
obtížnost
1100 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Hovězí maso na černých olivách a brambory vařené ve slupce
4
porce
obtížnost
1889 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé