150 g zelené čočky
150 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
hrst růžiček květáku
1 cibule
1 lžíce bujonu Würzl
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
1 lžička tymiánu
1 lžička drceného kmínu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce kukuřičné hladké mouky
1 lžička mořské soli
Čočku namočte na 2 – 5 hodin, propláchněte a vařte 30 minut do měkka.
Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahněte.
Zalijte vodou a ochuťte Würzlem a krátce povařte.
Přidejte růžičky květáku, opět povařte a nakonec vsypte uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila.
Dle potřeby dochuťte a zahustěte kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povařte.
Náš tip: Polévku můžete ochutit jablečným octem, přidat rostlinnou uzeninu.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 50 minut | 1388 kJ / 332 kcal