Hustá farmářská čočkovice

Suroviny

150 g zelené čočky
150 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
hrst růžiček květáku
1 cibule
1 lžíce bujonu Würzl
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
1 lžička tymiánu
1 lžička drceného kmínu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce kukuřičné hladké mouky
1 lžička mořské soli

4
porce
obtížnost
1388 kJ / porce

Postup

Čočku namočte na 2 – 5 hodin, propláchněte a vařte 30 minut do měkka.

Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájenou mrkev, celer, bylinky a rozetřený česnek a krátce osmahněte.

Zalijte vodou a ochuťte Würzlem a krátce povařte.

Přidejte růžičky květáku, opět povařte a nakonec vsypte uvařenou čočku i s vodou, ve které se čočka vařila.

Dle potřeby dochuťte a zahustěte kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Krátce povařte.

Náš tip: Polévku můžete ochutit jablečným octem, přidat rostlinnou uzeninu.

 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 50 minut | 1388 kJ / 332 kcal

Tuky
16,0 g
Sacharidy
39,0 g
Bílkoviny
10,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Miso polévka
obtížnost
2827 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Dýňová polévka
4
porce
obtížnost
679 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život