2 dl červené čočky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks sekaných rajčat
2 ks cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky čerstvého zázvoru
2 lžičky koření Garam masala
1 lžička kari
0,5 lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
citronová šťáva
čerstvý koriandr
nízkotučná zakysaná smetana
Na oleji lehce osmahneme najemno nakrájenou cibulku,
přidáme prolisovaný česnek, garam masalu, římský kmín, kari a kurkumu.
Vše promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem,
přidáme čočku, jemně nastrouhaný zázvor a rajčata.
Dusíme do změknutí čočky, cca 15-20 minut.
Můžeme dochutit citronovou šťávou.
Servírujeme na talíř s kopečkem zakysané smetany posypané čerstvým koriandrem.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 1376 kJ / 329 kcal