Jablečné placičky

Na zahradách dozrávají báječná letní jablka, která k létu neodmyslitelně patří a mají celou řadu využití. Obsahují rozpustnou vlákninu pektin, který příznivě ovlivňuje střevní mikroflóru a s ní i trávení. Navíc jsou bohatá na vitamíny a z minerálních látek potom zejména na draslík, který je důležitý pro správnou funkci srdce a svalů. Vychutnat si je můžete i v podobě těchto neodolatelných pečených placiček, které zaženou chutě na sladké a ještě vás obohatí o kvalitní živiny.

Suroviny

4 ks středních jablek
2 slepičí vejce velikosti M
4 PL polotučného tvarohu
1 ČL medu
2 ČL skořice
3 PL müsli směsi (nejlépe směs ovesných vloček a oříšků)
4 PL mandlové mouky

4
porce
obtížnost
1222 kJ / porce

Postup

Jablka omyjeme a nastrouháme nahrubo i se slupkou. V míse je smícháme s vejci, tvarohem, medem a skořicí. Přidáme müsli, mandlovou mouku a mícháme, dokud nevznikne směs. Pokud bude směs příliš hutná, přidáme ještě tvaroh dle potřeby.

Plech vyložíme pečicím papírem a začneme dávkovat připravenou směs tak, aby vznikly placičky. Následně dáme péct do trouby vyhřáté na 150 stupňů a pečeme po dobu přibližně 20–⁠25 minut, dokud placičky nezezlátnou.

Hotové placičky můžeme ozdobit kouskem jablka.

4 porce | doba přípravy 35 minut | 1222 kJ / 292 kcal

Vhodné pro celou rodinu, pro vegetariány, zdroj vlákniny

Tuky
16,6 g
Sacharidy
31,1 g
Bílkoviny
11,2 g
Vláknina
6,5 g

Další recepty

60 minut
Saláty
Svačiny
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Rajčatový salát s vejci
1
porce
obtížnost
892 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Dezerty
Banánová zmrzlina
4
porce
obtížnost
484 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku