180 g jáhel
35 g másla
2 g mořské soli
50 g třtinového cukru
160 ml mléka
15 g vanilkového cukru
100 g strouhaného kokosu
40 g rozinek
440 ml vody na vaření
Jáhly propláchneme studenou vodou a třikrát spaříme vařící vodou. Vaříme v osolené vodě, v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody asi 15–20 minut. Při vaření nemícháme.
Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme namočené stranou.
Do hrnce s uvařenými jáhlami přidáme máslo, vlijeme mléko a přisypeme vanilkový a třtinový cukr. Vše dobře promícháme a spojíme ve vláčnou hmotu, do které vmícháme asi 2 lžíce strouhaného kokosu a spařené rozinky.
Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřeme ji na vymazaný plech a zapékáme 20 minut na 160–170°C.
TIP: Pokud nechceme zapékat, můžeme podávat také v podobě kuliček obalených v kokosu.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
10 porcí | doba přípravy 60 minut | 875 kJ / 209 kcal