Jahodovo-malinové trifle

S příchodem letních dnů je sezóna jahod v plném proudu a my je můžeme zužitkovat různými způsoby. Jahody nejen že skvěle chutnají, jsou také zdrojem vitamínu C a antioxidantů, díky čemuž podporují imunitní systém. Jedná se o nízkokalorickou pochoutku, která je při chutích na sladké výbornou volbou – samozřejmě je třeba je konzumovat s rozumem. Vyzkoušejte je třeba v kombinaci s malinami právě v tomto svěžím dezertu, který je také dobrým zdrojem plnohodnotných bílkovin, vlákniny, a jeho chuť vám vykouzlí úsměv na tváři.

Suroviny

250 g nízkotučného tvarohu
150 g bílého jogurtu
70 g Lipánku
100 g jahod
100 g malin
100 g čokoládové granoly
2 ČL strouhaného kokosu

4
porce
obtížnost
1045 kJ / porce

Postup

Na jahodovo-malinové trifle si smícháme v misce nízkotučný tvaroh, bílý jogurt a jeden smetanový dezert typu Lipánek.

Jahody nakrájíme na menší kousky a maliny přepůlíme. Ovoce spolu trochu rozmačkáme
v misce, aby pustilo šťávu.

Do dvou skleniček nejprve dáme přibližně tři lžičky tvarohové směsi, dále část rozmačkaných malin
a jahod a posypeme čokádovou granolou. V tomto pořadí pokračujeme do spotřebování všech ingrediencí a zakončíme vrstvou tvarohu.

Ozdobíme strouhaným kokosem, který kouzlo léta ještě umocní.

4 porce | doba přípravy 15 minut | 1045 kJ / 250 kcal

Vhodné pro celou rodinu, pro vegetariány

Tuky
14,0 g
Sacharidy
23,0 g
Bílkoviny
14,5 g
Vláknina
5,2 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Cuketový perník
8
porcí
obtížnost
1375 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Parmezánové vafle
4
porce
obtížnost
862 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala