30 g ovesných vloček
1 PL polotučného mléka
3 PL bílého polotučného jogurtu
1 vejce velikosti M
100 g jahod
1 ČL kypřícího prášku
1 ČL medu
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a dáme do mísy. Přidáme polotučné mléko a jednu polévkovou lžíci bílého jogurtu. Ke směsi přidáme vejce. Jahody omyjeme, část z nich nakrájíme a přidáme ke směsi. Nakonec přidáme kypřící prášek, med a mícháme, dokud se ingredience nespojí.
Připravené těsto nalijeme do hrnku a dáme péct do mikrovlnné trouby na 2–3 minuty na nejvyšší výkon.
Hotový mug cake z hrnku vyklopíme na talíř, ozdobíme zbytkem bílého jogurtu a jahodami nakrájenými na poloviny.
1 porce | doba přípravy 7 minut | 1096 kJ / 262 kcal
Vhodné pro celou rodinu, pro vegetariány