1 řapík rebarbory
1 malý listový salát
1 hrst rukoly
1 hrst špenátových listů
8 cherry rajčat
1 hrst mandlí
1 pomeranč
1 PL jablečného octa
2 PL olivového oleje
1 PL agávového sirupu
1 hrst pažitky a petrželky
sůl
pepř
sýr feta
Do mísy natrháme salát, přidáme rukolu a špenát.
Mandle spaříme, oloupeme a nasucho opražíme na pánvi.
Ve druhé misce si připravíme zálivku z vymačkané šťávy z pomeranče, agávového sirupu, jablečného octa a olivového oleje.
Dochutíme solí a pepřem.
Přidáme nasekanou pažitku a petrželku.
Zálivku přidáme do salátu spolu s cherry rajčátky nakrájenými na měsíčky a oloupanou rebarborou nakrájenou na tenké plátky.
Promícháme a navrch rozdrobíme sýr feta.
2 porce | doba přípravy 10 minut | 1200 kJ / 287 kcal