200 g čočka červená
200 g čočka zelená
1 červená cibule
2 ks jarní cibulky
2 mrkve
1 paprika žlutá
1,5 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžička čerstvého tymiánu
sůl
pepř
petrželka kudrnka na ozdobu
Oba druhy čočky propláchneme v sítu pod vodou a dáme do kastrolů. Vaříme každou zvlášť podle pokynů na obalu.
Pozor, červená čočka se zhruba po 5 minutách rozvaří. Je třeba ji hlídat a slít ve chvíli, kdy je na skus. Jinak by se z ní stala kaše.
Uvařené čočky slijeme a necháme odkapat na sítku. Čočku nasypeme do větší mísy, přidáme olej, sůl, pepř, tymián, jemně nakrájenou cibulku s natí, červenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev a nadrobno pokrájenou papriku.
Zalijeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme chvíli v chladu rozležet.
Salát podáváme chlazený a ozdobený snítkou petrželky.
4 porce | doba přípravy 40 minut | 1812 kJ / 433 kcal