Kapr s kuskusem

Kapr nemusí být jen smažený, i když na vánoční tabuli má své místo. Vyzkoušejte před Vánoci tuto jeho lehčí variantu s kuskusem k obědu.

Suroviny

400 g kapra bez kůže
1 pórek
40 g másla
šťáva z 1 citrónu
250 g celozrnného špaldového kuskusu
600 g rajčat
sůl

4
porce
obtížnost
1984 kJ / porce

Postup

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na cca ½centimetrová kolečka. 

Kapra bez kůže osušíme, osolíme a spolu s pórkem lehce opečeme z obou stran na másle na pánvi.

Pokapeme citrónem, přiklopíme pokličkou a dusíme, až je maso hotové. 

Kuskus uvaříme podle návodu na obalu.

Porce kapra přendáme na talíře, přelijeme výpekem s pórkem a podáváme s kuskusem a nakrájenými čerstvými rajčaty.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1984 kJ / 474 kcal

Vhodné pro diabetiky a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
15,0 g
Sacharidy
53,0 g
Bílkoviny
29,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Přírodní krůtí plátek s celerovými hranolkami a okurkou
1
porce
obtížnost
2006 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Lososovitý pstruh s celerovým pyré
4
porce
obtížnost
941 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat