500 g kapusty
200 g jemných ovesných vloček
1 vejce
1 cibule
ghí (přepuštěné máslo)
1 stroužek česneku
majoránka
sůl
pepř
Vločky namočíme do vody (asi na hodinu). Kapustu spaříme a vaříme v osolené vodě, až změkne. Na ghí lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.
Smícháme najemno nasekanou kapustu, cibulku, vločky zbavené vody, drcený česnek, vejce a koření.
Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které klademe na plech na pečící papír. Karbanátky lehce potřeme ghí, aby nebyly příliš vysušené.
Takto pečeme v troubě na 180°C přibližně 20-25 minut dozlatova. Přílohou ke karbanátkům může být zeleninový salát nebo vařené brambory.
6 porcí | doba přípravy 45 minut | 860 kJ / 206 kcal