Kapustové karbanátky

Suroviny

500 g kapusty
200 g jemných ovesných vloček
1 vejce
1 cibule
ghí (přepuštěné máslo)
1 stroužek česneku
majoránka
sůl
pepř

6
porcí
obtížnost
860 kJ / porce

Postup

Vločky namočíme do vody (asi na hodinu). Kapustu spaříme a vaříme v osolené vodě, až změkne. Na ghí lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.

Smícháme najemno nasekanou kapustu, cibulku, vločky zbavené vody, drcený česnek, vejce a koření. 

Vše dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které klademe na plech na pečící papír. Karbanátky lehce potřeme ghí, aby nebyly příliš vysušené.

Takto pečeme v troubě na 180°C přibližně 20-25 minut dozlatova. Přílohou ke karbanátkům může být zeleninový salát nebo vařené brambory. 

6 porcí | doba přípravy 45 minut | 860 kJ / 206 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Zeleninová pánev s marinovaným tofu
6
porcí
obtížnost
1235 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Pečené brambory s cottage cheese a salsou
4
porce
obtížnost
842 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí